Kadına şiddete karşı protokol

Üniversiteler ve Aileler Arasındaki İlişkiler Güçleniyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Özvar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda imzalanan protokolün, kurumlar arasındaki bağları güçlendirmenin yanı sıra üniversiteler ile toplum arasındaki ilişkilerin daha da sağlamlaşmasına yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı. 2025 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Aile Yılı” ilan edilmesinin Türkiye’nin geleceğine yönelik güçlü bir vizyonunun bir parçası olduğunu belirten Özvar, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Aile, toplumun temeli ve taşıyıcısıdır. Bu çerçevede üniversitelere büyük görevler düşmektedir. Evlilik öncesi eğitimden aile içi iletişim becerilerine, kuşaklar arası ilişkilerin güçlendirilmesinden bağımlılıkla mücadeleye kadar pek çok konuda üniversitelerimiz, bilimsel araştırmaları ve toplumla doğrudan etkileşim içinde bulunan faaliyetleriyle katkıda bulunmalıdır. İmzaladığımız protokol, bu katkıyı kurumsal bir çerçevede topluma sunacaktır. Toplumun tamamına ayrım yapmaksızın bu hizmeti sunmak temel görevimizdir. Bu anlayışla, kadın ve erkek öğrencilerin yükseköğretim imkanlarından eşit şekilde faydalanmasını sağlamak için uzun süredir istikrarlı politikalar izliyoruz.”

Özvar, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri ile üniversiteler arasındaki koordinasyonun artırılmasının, Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) alanlarında kız çocuklarının desteklenmesinin, yaşlı ve engelli bakımı gibi konularda uzman yetiştirilmesine yönelik programların teşvik edilmesinin, akademik ve sosyal açıdan büyük dönüşümleri beraberinde getireceğine inandığını dile getirdi.

POLİTİKALARIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise protokolün, bakanlığın çalışma alanlarına bilimsel ve yapısal katkı sunacak yeni bir zemin oluşturacağını belirtti. Üniversitelerin birikimleriyle politika geliştirme süreçlerini daha da güçlendireceklerini belirten Göktaş, şunları söyledi: “85 milyon vatandaşımıza ulaşan hizmetlerimizi, akademik destekle daha etkili ve kapsayıcı hale getirmeyi önemsiyoruz. Bu hizmetleri geliştirirken bilimsel verilerden, akademik çalışmalardan ilham alıyoruz. Protokol, çalışma alanlarımıza bilimsel ve yapısal katkı sunacak yeni bir zemin hazırlıyor.”

Related Posts

CHP’den ‘zorunlu eğitim kısalacak’ iddialarına tepki: ‘Zorunlu eğitimden vazgeçilemez’

CHP Emek Büroları, zorunlu eğitimin kısaltılacağı iddialarına ilişkin, “Çocuklarımızın geleceği için yapılması gerekenler nettir: Zorunlu eğitimin kısaltılması çalışmalarına derhal son verilmeli, sürekli çocuk işçi ölümleriyle gündeme gelen MESEM uygulaması durdurulmalı, laik, bilimsel ve parasız eğitim güvence altına alınmalı, eğitimde cemaat ve vakıflarla yapılan tüm protokoller iptal edilmelidir” açıklamasını yaptı.

Grok kapatıldı mı, erişim engeli mi geldi? Hakaret içerikli paylaşımlar sonrası soruşturma açıldı! İşte Twitter yapay zeka uygulaması Grok son durum

Sosyal paylaşım ağı X yani eski adıyla Twitter’ın yapay zeka uygulaması Grok’un hakaret içerikli paylaşımları sonrası yargı harekete geçti. Uyulama tarafından verilen uygunsuz içerikli cevaplarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından uygunsuz içeriklerle soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonrasında sosyal medya kullanıcıları başta olmak üzere kamuoyunda “Grok kapatıldı mı, erişim engeli mi geldi?” sorusu cevabını arıyor. Peki, Grok kapatıldı mı, erişim engeli mi geldi? İşte merak edilip araştırılan sorunun cevabıyla ilgili detaylar…

Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara kimdir? Niyazi Nefi Kara tutuklandı mı, neden tutuklandı?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara’nın rüşvet, irtikap ve zimmet suçlamalarıyla tutuklanması, Türkiye’nin gündeminde takip edilen konular arasına girdi. 2024 yerel seçimlerinde Manavgat Belediye Başkanı seçilen Kara’nın hayatı, siyasi geçmişi ve gözaltına alınma süreci merak konusu oldu. Peki, Niyazi Nefi Kara kimdir, hangi görevlerde bulundu? Niyazi Nefi Kara tutuklandı mı, neden tutuklandı?

ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanır 2025? 115. Dönem Özel Güvenlik sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir?

115. Dönem Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) Temel Eğitim ve 91. Yenileme Eğitimi Sınavı, 29 Haziran 2025 Pazar günü gerçekleştirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından düzenlenen sınavda adaylar, 100 soruluk testle ter dökerken; silahlı adaylar ise ek 25 silah bilgisi sorusuyla mücadele etti. Şimdi ise gözle ÖGG sınav sonuçları duyurusuna kilitlendi. Peki, ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanır 2025? 115. Dönem Özel Güvenlik sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir? İşte ÖGG sonuçları 2025 sorgulama ekranı…

Sanatçı Ahmet Güneştekin, son kişisel sergisini Roma’da açtı

Sanatçı Ahmet Güneştekin, son kişisel sergisini Roma’da açtı

SON DAKİKA DEPREM HABERLERİ: Sivas’ta deprem mi oldu? 30 Haziran Kandilli Rasathanesi son dakika deprem açıklamaları

Son depremler, Sivas ve diğer illerde gün içinde sarsıntı hisseden pek çok kişi tarafından sorgulanıyor. Yurdun birçok noktasında meydana gelen son depremler, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Peki, yayımlanan son verilere göre son depremler nerede meydana geldi? İşte, 30 Haziran 2025 tarihli son depremler listesinde yer alan merkezler ve sarsıntı boyutu