Patronlar asgari ücrete zam istiyor

GGYD Başkanı Nezih Allıoğlu: Asgari Ücrete En Az Enflasyon Oranında Ara Zam Yapılmalı

İktidarın asgari ücrete ara zam taleplerine yanıt vermemesiyle birlikte, zam çağrısı şimdi patronlardan da gelmeye başladı. Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı Nezih Allıoğlu, temmuz ayında asgari ücrete en az gerçekleşen enflasyon oranında bir ara zam yapılması gerektiğini vurguladı. Allıoğlu, geçim sıkıntısı yaşayan kesimlerin desteklenmesi gerektiğini belirterek, ekonomik ve sosyal dengeyi korumaya yönelik adımların atılması gerektiğini dile getirdi.

Allıoğlu, piyasanın kredi kıtlığı nedeniyle tıkandığını, KOBİ’lerin ciddi sıkıntılar yaşadığını ve güven ortamının da zarar gördüğünü ifade etti. GGYD Başkanı Allıoğlu, ekonomiye ilişkin yaptığı değerlendirmede, dar gelirli kesimlerden esnafa, KOBİ’lere ve büyük şirketlere kadar herkesin zor durumda olduğunu söyledi. Allıoğlu’nun asgari ücret çağrısı şu şekilde:

ESNAF VE KOBİ ZOR DURUMDA

“Temmuz ayında, en azından enflasyon oranında bir artış yapılması faydalı olacaktır. Hanehalklarının alım gücü azaldı, geçim sıkıntısı toplumun büyük kısmının öncelikli problemi haline geldi ve enflasyon hala istenen seviyelerde değil. Geçim sıkıntısı çeken kesimlerin desteklenmesi, dar gelirli grupların alım gücünün korunmasına yönelik adımlar, ekonomik ve sosyal dengeyi korumak açısından önemlidir.”

Allıoğlu, esnaf ve KOBİ’lerin zor durumda olduğunu belirtirken, yüksek faizlere rağmen istenen krediye ulaşılamadığını açıkladı. Piyasanın istikrar kazanabilmesi için 30 milyarlık KGF kredisinin 200 milyar TL’ye çıkarılması, krediye erişimin kolaylaştırılması ve güven ortamının sağlanması gerektiğini ifade etti.

‘Bazı Gelişmeler’ Ekonomiye Olumsuz Etki Yaptı

GGYD Başkanı Allıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının etkilerini değerlendirirken, isim vermeden bazı gelişmelerin piyasalarda dalgalanmalara ve güven ortamının zedelenmesine yol açtığını belirtti. Allıoğlu, bu sürecin birikimlerin bir kısmını götürdüğünü ve büyük şirketlerin zorlanmasının yanı sıra daha az sermayeyle çalışan KOBİ’lerin durumunun daha da zorlaştığını söyledi. Ekonomik dalgalanmaların güven ortamını zedelediğini ve yatırım kararlarını ertelendiğini vurgulayan Allıoğlu, ekonomideki istikrarsızlığın etkilerine dikkat çekti.

Related Posts

‘Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programından 6 bin 343 kişi yararlandı’

Bakan Işıkhan, “İşverenlerimizin 6 aylık bir kurs düzenlemesi halinde 132 bin 628 liralık zaruri gider tutarı İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. 23 Eylül 2024’ten bugüne kadar programdan 6 bin 343 kursiyer faydalandırdık.” ifadesini kullandı.

Borsa İstanbul’da günün ilk yarısında neler oldu? (18 Haziran 2025)

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 155 puan ve yüzde 1,23 azalışla 9.224,59 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 37,1 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,07 artarken …

Çikolata fiyatlarında kayıtlardaki en yüksek artış görüldü

İngiltere’de çikolata fiyatlarında mayısta yüzde 17,7 ile kayıtlardaki en yüksek artış görüldü.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu arttı: 185 milyar doları aştı

Özel sektörün yurt dışından sağladığı krediler nisan ayında 13,9 milyar dolar daha artarak 185,9 milyar dolar oldu.

ABD’de sanayi üretimi mayısta geriledi

ABD’de sanayi üretimi verileri açıklandı. Buna göre mayısta bir önceki aya göre yüzde 0,2 azalış kaydetti.

Commerzbank tahminini paylaştı: Dolar ve Euro ne kadar olacak?

Commerzbank tahminini paylaştı: Dolar ve Euro ne kadar olacak?