Eski Sevgilisini Unutamayanlar Kulübü: Onu Unutamayanlar İçin Kolaylaştırıcı 13 Öneri

Herkesin yöntemi farklıdır, ilişkisinin dinamiği farklıdır. Kimi acısını dibine kadar yaşar öyle unutur, kimi hiç yaşanmamış gibi yapar. Her insanoğlu bir gün mantığını bastırır, duyguları başına vurur. Bazı şeyler, o kişilerle bir kere yaşanmalıdır. Geriye dönülmek istendiğinde bir süre sonra yaptığın hatayı fark edersen. Sen o kişiye değil, onunla geçirilen güzel anılara ve onunla beraberkenki haline dönmek istiyorsun. Biz burda sana belki 100 yolunu da saysak kalbine söz geçiremeyeceksin. Ancak en azından bu yolları deneyerek kendi unutma yöntemini keşfet…

1. Hiçbir şekilde iletişime geçmeyin.

Onunla iletişime geçmek istemen çok normal. Ortada bitmemiş bir sevgi ve alışkanlıklar var. Ama unutma ki sevgi tek başına hiçbir şeye yetmez. İlişkiniz bittiğine göre bir taraf için bazı şeyler ilişkide eksik kalmış. Özlemenin etkisiyle her ne kadar konuşma isteğin olsa da duyacağın şeyler seni daha da kötü hale getirebilir. İçinde bitmiş olan umudun tekrar yeşermesini sağlayabilir. Ancak bu yeşeren umudun solabilir de dallanıp budaklana da bilir. O yüzden tam bu maddedeyken gerçekten unutup unutmamak istediğine karar ver. Kendi vaktini de boşa harcama hayatım. Ben sana burda paragraflar da yazsam sen kalbine söz geçiremiyorsan yine oturup ağlarsın. Eğer gerçekten unutmak istiyorsan o içinde bir parça da olsa kalan umudunu yakacaksın! Her insanın hayatında bir görevi vardır. Bu görevi tamamlar ve sonra da hayatından çıkması gerekir. Ancak sen çıkmasına izin vermiyorsun. İzin vermezsen, yerine yenileri gelemez.

2. Onu değiştirme çabalarınızın boşuna olduğunu kabullenin. Hiçbir insan değişemez eninde sonunda özüne döner.

Belli bir yaştan sonra kimse değişemez ancak sevdiği ve değer verdiği kişi için kötü huylarını kendi isteğiyle törpüler. Senin istediklerine, ağzından çıkan sözün onda bir değeri, karşılığı yoksa veya göstermelik birkaç gün istediğin gibi davranıp sonra yine geriye dönüyorsa boşver gitsin. O insandan hiçbir cacık olmaz. Gerçekten seven ve değer veren insan karşısındakinin iki dudağının arasından çıkan söze bakar. Demek ki ya seni cepte görmüş nasıl olsa bunları yapsam da beni bırakmıyor diye ya da ‘’Ben böyleyim, işine gelirse…’’ kafasına girmiş ki bu da senin onun için ne kadar ‘özel’ olduğunu ortaya koyuyor(!)

3. ‘’Acaba nasıl olurdu, barışsak daha mı farklı olur?’’ gibi düşünceleri aklınızdan çıkarın. Çünkü aynı olacak sadece kendinizi kandırıyorsunuz.

Kendini kandırmanın lüzumu yok tatlım. Sen salak bir insan değilsin. Belki bu zamana kadar ilişkilerinde bazı manipülasyonlara kanmış ve bu hale gelmiş olabilirsin ancak bize inan ki her şey yine başa saracak. Bir insanın karakteriyle ilgili bir problem varsa eninde sonunda patlak verecektir. O yüzden sadece senin çabanla ve bir taraflarını yırtmanla bu gemi yürümez. Sen kendi kafanda döndürdüğünle kalırsın. İhtimallerin heyecanına üzülüp durma. O ihtimaller yandı bitti kül oldu…

4. O kişiye herhangi bir nefret beslemek için kendinizi zorlamayın. Nefret çok güçlü bir duygudur.

Kendini o kişiden nefret ettirmek için uğraşma. Nefret çok güçlü bir duygudur. Gece kendinle başbaşa kaldığında ya da onu hatırlatan en ufak bir şey aslında ona bu denli nefret duyacak kadar değer verdiğini sana bir anda tokat misali yüzüne vurabilir. Tek yaptığın kendini kandırmak olur. O yüzden duygularını zamanla nötrlemeye çalış.

5. Duygularınızı kendinize itiraf etmekten çekinmeyin. İlişkinizi iyisiyle kötüsüyle kabul edin ve yapılan yanlışlar için bahaneler üretmeyin.

Duygularını kendine itiraf et. İçini boşaltma yöntemin nasıl bilmiyoruz. Yazabilirsin, video çekeblirsin, arkadaşına içini dökebilirsin. Ağzından ya da kaleminden sözler döküldükçe fark edeceksin ki hayatından gitmesi gereken bir kişiymiş. Duygularını bastırarak ya da yok sayarak sadece birikmesini sağlarsın. Ağlaman gerekiyorsa ağla, arkasından küfür edeceksen et nefretini kus ve orada bırak. Belki de en acılı aşamalardan biri bu olacaktır. Zamanında kalbinin ortadan ikiyi çatladığını hissedip de ona söyleyemediğin ya da seni anlamadığı zamanları düşün. Kendinle barış ve duygularını kabullen. Onun sana kendini ne kadar kötü hissettirdiğini unutma. Gerekirse ağlarken fotoğraflarını çek ki aklına barışma düşüncesi geldiğinde bak ve seni ne hallere düşürdüğünü hatırla!

6. Onu hatırlatan bütün eşyalarla vedalaştıktan sonra ya atın ya da bir kutuya kaldırın.

Eşyaları gördükçe anılar aklına gelecektir. Eski günlere dönme isteğin gelebilir. Eşyalara uzun uzun bak. Yaşadığınız iyi anlar için şükret. Ancak kötü anlar için de şükretmeyi unutma. Bu tecrübe seni büyütecek. Bir sonraki ilişkinde dikkat etmen gerekenleri göreceksin. Eskilerini at ya da atmaya kıyamıyorsan da kaldır ve unut ki yerine yenileri gelsin. Yoksa enerjisiyle seni hapseder.

7. Sosyalleşin, kendinizi eve kapatmayın.

Eve kapanma, dışarda da bir hayat olduğunu ve başka opsiyonların da olduğunu hatırla. Çevrendeki insanların varlığı seni rahatlatacaktır. Kimseye muhtaç değilsin!

8. Kafanızı rahatlatacak aktiviteler bulun.

Ruh sağlığını ve mantaliteni koruyacak, seni rahatlatacak aktivelere zaman ayır. Aklını meşgul eden düşünceleri uzaklaştırmaya bak. Boş kaldığın her vakit o düşünceler seni boğacaktır.

9. Kariyerinize, başarınıza ve en önemlisi kendinize odaklanın.

Hiçbir şey senden daha önemli değil. Aşk ve ilişki her şeyin çözümü değil. Kariyerine ve hayat standartlarını yükseltmeye bak. Kelebekleri kovalamak yerine bahçeni güzelleştir. Onlar zaten kendiliğinden gelip bahçene konacaktır. Eğer gelmezlerse de yeşerttiğin güzel bahçen yanına kar kalır.

10. Kendinizi geliştirmeye bakın, insanlarla ilişkilerinizde yaptığınız hataları fark edin

Kendi hatalarınıı kabullen. İlişkilerde hatalar tek taraflı olmaz. İlerdeki ilişkilerinde aynı hatayı yapmamak adına kendinin farkına var ve neyi istediğinden ziyade hayatında neyi istemediğine karar vermelisin.

11. Yeni insanlara kendinizi kapamayın hem arkadaş olarak hem ilişki olarak…

Hayatında büyük bir değişim yaşaman ve kötü tecrübelerin, hayatına alacağın yeni insanlara karşı güvensizlikler oluşturabilir ve kendini kapatabilirsin. Bunu yapma… Kendini yanlızlaştırma. Hayatına alacağın herkes hayatına yeni bir şey katacaktır. Sadece sınırlarını korumayı bil!

12. Onunlayken sürekli gittiğiniz mekanlara gitmeyi bırakın, mekan değişikliği iyi gelecektir. Hatta imkanınız varsa şehir ya da ülke değiştirin. Farklı kültürler her zaman daha iyi gelecektir.

Beraber gittiğiniz mekanlar sana onu hatırlatacak ve anılarının depreşmesine neden olacaktır. Farklı mekanlar, farklı yerler gez. Hayatında yeni bir sayfa aç ve yeni insanlarla yeni anılar biriktir. Yerine yenileri geldikçe eskilerin etkisi azalacaktır.

13. Ve son olarak karşındakine duyduğun saygıyı biraz da kendine duy. Kimse senden daha kıymetli değil!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x